Pikantne kotleciki na fasolce

Pikantne kotleciki na fasolce

Pikantne kotleciki na fasolce

Mięso mielone drobiowe to u mnie żelazny zapas. Mielę sama ( pierś indyka lub kawałki kurczaka - bez skóry).Dzielę na małe porcje i mrożę. Z reguły porcja 20-25 dag starcza mi na zrobienie potem 2 obiadów , ale mniejsze porcyjki też mam ( najwyżej je łączę.) Dziś miałam ochotę na coś pikantnego . Pomieszałam to co miałam :) . Dołożyłam konserwową fasolkę szparagową i podałam na ryżu. Szybko i smacznie. Czas : 30 minut Składniki: 20-25 dag  mielonego z piersi  indyka 1 żółtko 2,5 łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Autor

BuniabajewkuchniBuniabajewkuchni

Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasolka, mielone, sosy, duszone, tarta, sos sojowy, pierś z indyka, fasolka szparagowa, curry, pasty, cytryna, pasta, mąka, słodkie, kotlet, kotlety, mięso mielone, klopsy, piersi, pierś, indyk, mięso, ryż, bułki, sos do mielonego , pulpety, kaczki, drobiowe, kurczak, obiad

Inne przepisy z Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.