Az trudno mi uwierzyć, że kiedyś nie lubiłam kopru włoskiego! nasiona nadal lubię ale nie we wszystkim za to bulwy... uwielbiam za świeżość jaka ze sobą niosą! Ta zupa to fenkułowo-fasolowa wariacja wg Jamiego Olivera ale trochę po mojemu. Z książki "Gotuj sprytnie jak Jamie". Fasolowa zupa z koprem włoskim (fenkułem) 2 ząbki czosnku 2 cebule 2 bu;lwy fenkułu oliwa marchewka pietruszka kawałek selera i pora 1 puszka białej fasoli grzanki: jajko 50 g drobno startego cheddara szczypta płatków chili 100 g c... czytaj dalej...
Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)