Kromka jeszcze ciepłego chleba z masłem na podwieczorek - dietetycy pewnie łapią się za głowę, ale nie potrafię odmówić sobie tego smaku:) Chleb - ten najzwyklejszy, codzienny - dziś w nieco urozmaiconej wersji z orzechami i żurawiną. Ależ pyszny!! Składniki: 250g zakwasu żytniego, dokarmionego dzień wcześniej 450g mąki żytniej typ 720 300ml wody 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka soli 50g żurawiny (u mnie Helio ) 50 g orzechów włoskich (u mnie Helio ) 2 łyżki siemienia lnianego olej do posmarowania formy mąką do w... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...