Faszerowana papryka

Faszerowana papryka

Faszerowana papryka

Paprykę można faszerować w sumie wszystkim. U mnie w domu najpopularniejsza jest wersja z mięsem mielonym, serem feta i pieczarkami, choć oczywiście zdarza się też, że farsz wygląda tak jak na  tradycyjne gołąbki. Dzisiaj ta pierwsza opcja, polecam i zapraszam po przepis. Składniki: 4 papryki 200 g mięsa mielonego 150 g fety 4 pieczarki 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 średnia cebula 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki suszonego tymianku Salsa: 5 pomidorów 1/2 żółtej papryki  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, feta, mielone, pomidor, mięso mielone, gołąbki, mięso, pieczarki, ser feta, sok, salsa, tarta, zupa pomidorowa, bułki, sosy, mielone pieczarki, papryka faszerowana, warzywa, kuchnia meksykańska, suszone pomidory, mięso duszone, sos pomidorowy, jajka z farszem, sos do mielonego , pieczarki w sosie, mielone z warzywami, tarta na słodko, ser żółty, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.