Pstrąg pieczony na ziołowym ruszcie

Pstrąg pieczony na ziołowym ruszcie

Pstrąg pieczony na ziołowym ruszcie

Przepis na : obiad

Pisałam tu już kiedyś, że uwielbiam ryby. Pod każdą postacią, ale najchętniej pieczone. W domu moich rodziców jada się ryby wyłącznie w panierce z jajka i bułki tartej, więc postanowiłam przygotować im krajowego pstrąga tęczowego, by spróbowali ryby innej niż zazwyczaj :) A ponieważ ryby zjadam ze skórą, zależało mi, żeby jej nie stracić i by uniknąć przywarcia do papieru, ułożyłam ryby na ruszcie z dużej ilości różnych ziół z ogródka. Składniki (na 4 porcje dla dorosłych): 4 wypatroszone pstrągi tęczowe bez głów ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, pstrag, jak zrobic pstrąga, seler naciowy, koper, seler, cytryna, surówka, jabłka, tarta, sok, por , jajko, mięso, sushi, bułki, sałatki, sałatka, obiad, salatka ziemniaczana, pieczone jabłka, jabłka pieczone, bez pieczenia, sałatka z selerem, mięsa pieczone, tarta z jabłkami, mięso na obiad, salatka z jajkiem, sałatka do obiadu

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.