C - Filet z kurczaka w serowo-tymiankowej panierce

C - Filet z kurczaka w serowo-tymiankowej panierce

C - Filet z kurczaka w serowo-tymiankowej panierce

Zaskakuje mnie fenomen schabowego. Tudzież fileta z kurczaka. Zadziwia, że to jedno z  najczęstszych dań goszczących na polskich stołach, niekwestionowaną pozycję lidera utrzymuje również we wszelkiego rodzaju barach, restauracjach, pubach i ofertach obiadowych na telefon.Nie to, że bym miała coś przeciw kotletom. Skądże. Też je lubię. Aczkolwiek bywam niepocieszona, gdy głosowanie rodzinne decyduje o wyborze "bitego kotlecika bez dodatków" na niedzielne menu, bo moja żądza kulinarnego eksperym... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anonymous, 3 kwietnia 2013 23:29:13

pycha polecam