
Nikt nie powiedział, że babki są tylko Wielkanocne. Cytrynowa, którą zawsze robiła moja mama świetnie zastąpi niejedno "codzienne" ciasto. Intensywnie pachnąca cytryną, puszysta i wilgotna babka idealna. Składniki ciasto -250 g mąki pszennej -250 g masła -250 g cutru pudru -1 łyżeczka proszku do pieczenia -5 jajek -skórka otarta z 1 cytryny -sok z 1 cytryny -szczypta soli lukier -150 g cukru pudru -skórka otarta z połowy cytryny -sok z połowy cytryny -1 żółtko Przygotowanie Foremkę na babkę wysmarować masłe... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...