W kulki sobie lecisz?

W kulki sobie lecisz?

W kulki sobie lecisz?

Pieczone pulpeciki w sosie koperkowym Jak już wspomniałam, lubię być oryginalna i kombinować, więc dzisiaj przepis na pulpety inaczej. A dlaczego? Nie są one ani obsmażane ani gotowane, lecz pieczone. Ot tak, kiedyś postanowiłam upiec kulki z mięsa mielonego w piekarniku. Danie to robię, co jakiś czas, a moi domownicy je uwielbiają. Gdy mam mega lenia, to podaję je z gotowym sosem. Jednak wersja w sosie koperkowym również bardzo mi odpowiada. Składniki na pulpety (ok. 10-12 sztuk): 0,5 kg mięsa mieloneg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fabryka pomysłów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
moje gotowanie, 7 sierpnia 2013 20:44:12

przepis wypróbowałam mój niejadek zajadał ze smakiem mimo że nie znosił wcześniej koperku

Anulla, 8 sierpnia 2013 00:13:42

cieszę się, że niejadkowi przypadło do gustu:)