Pasztet z kaczki z bakaliami
Pasztet z kaczki z bakaliami
Bardzo często piekę różne pasztety, tym razem upiekłam z mięsa kaczki oraz z dodatkiem suszonej śliwki i żurawiny. Wyszedł bardzo smaczny i aromatyczny, ma lekki słodki posmak suszonych owoców. Domowy pasztet smakuje zupełnie inaczej niż ten ze sklepu, do pasztetu użyłam zestawu od firmy Tradismak . Składniki: 1 kaczka o wadze ok. 2 kilogramów 300 gram wątróbki indyczej 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera Kawałek pora 1 duża cebula 3 listki laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Tradismak 8 ziaren pi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bajeczna Kuchnia
Autor
Bogusia Grochala
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kaczki, pasztet, mięso, marchewka, seler, śliwka, bułki, mielone, por , mięsa pieczone, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego
Inne przepisy z Bajeczna Kuchnia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję