Letnia tarta z sezonowymi owocami. Tutaj słodkie maliny i delikatne w smaku borówki amerykańskie. Przepis na ciasto kruche jeszcze nie raz wykorzystam bo było bardzo smaczne, kruche i maślane (w smaku przypominało dobre herbatniki). Tarta owocowa z masą budyniowąPRZEPIS(na formę do tarty 24 cm)Temperatura: 180ºC | Czas pieczenia: 30-40 minSłodkie ciasto kruche (przepis na ciasto kruche: "Wypieki" Anneka Manning ) 250 g mąki pszennej (dałam krupczatki) 0,5 łyżeczki soli 110 g drobnego cuk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Tak, to nie jedyny przepis, który wykorzystałam z tej książki i z którego jestem zadowolona. :) Chyba otaguję przepisy z tej książki. :)
Za mną też chodziła od jakiegoś. Jak zobaczyłam bogactwo owoców na bazarze to decyzja zapadła od ręki. ;)
wygląda obłędnie! chcę ją!!! ;) pozdrawiam i zapraszam po przepisy na grilla http://www.zgrilla.pl/aromatyczny-dorsz-z-grilla/
Jest podane u góry w przepisie. 180ºC przez ok. 30-40 min. Ciasto kruche można piec również w 190-200ºC, wtedy czas pieczenia należy skrócić.
Mniam tarta wygląda pysznie, długo szukałam przepisu na dobre ciasto kruche idealne do tarty i chyba właśnie znalazłam, będę musiała wypróbować, ehh szkoda że cały rok nie ma świeżych owoców :D