
Pomysł na dodatek jogurtu podsunęła mi mama, to ona pierwsza taką babkę upiekła i bardzo nam ona posmakowała, nie była sucha tylko wilgotna i zachowywała długo świeżość. Polewa to już mój pomysł, chciałam coś zmienić, aby babki nie były polewane tylko lukrem lub czekoladą i zakochałam się w tej polewie, a kubki i łyżki po niej były wylizane do ostatniej kropelki ;) Składniki na jedną foremkę, babkę o śred 22 cm (szerokość foremki u góry) Zaczyn: 30 g drożdży 1/3 szkl ciepłego mleka 1 plaska łyżeczka cuk... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...