CHLEB PSZENNY NA ZACZYNIE POOLISH
CHLEB PSZENNY NA ZACZYNIE POOLISH
Chleb pszenny na zaczynie poolish smakuje podobnie do pieczonego na zakwasie. Ma chrupiącą skórkę z zewnątrz i miękki środek. Mimo tego, że jego przygotowanie zajmuje trochę czasu to gwarantuję, że warto. Zaczyn najlepiej przygotować wieczorem, rano wymieszać ciasto właściwe a w południe można cieszyć się już pysznym, świeżutkim bochenkiem chleba a zapach, który unosi się w całym domu jest nie do opisania. Składniki na ciasto właściwe: * 600 g mąki pszennej * 420 g letniej wody * 20 g soli * 3 g drożdży in... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Zrób to smacznie
Autor
Zrób to Smacznie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, chleb, ciasto drożdżowe, drożdżowe, bułki, chleb na zakwasie, chleb na drożdżach
Inne przepisy z Zrób to smacznie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję