GUGELHUPF CZYLI AUSTRIACKA BABKA Z MORELAMI
GUGELHUPF CZYLI AUSTRIACKA BABKA Z MORELAMI
W Austrii najpopularniejszymi owocami są morele. Morele znajdziemy w słodkich wypiekach: w całości lub w postaci gęstej marmolady. Gugelhupf to ciasto w kształcie babki, która może być pod postacią ciasta drożdżowego czy piaskowego. Może być z dodatkami lub bez. Obraz Austrii to babka z morelami z dodatkiem orzechów. Smakuje nieziemsko! Składniki: 5 jajek 160 g masła skórka z 1 cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli 1 łyżeczka cukru waniliowego 125 g cukru 120 g zmielonyc... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach
Autor
Aneta Gwiner
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, babki, ciasto drożdżowe, bułki, drożdżowe, cytryna, deser, desery, ciasto z orzechami, ciasta z masa, ciasto cytrynowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, babka cytrynowa, bez pieczenia, bułka pszenna
Inne przepisy z Kuchnia w oparach
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję