pierogi z mielonym indykiem
pierogi z mielonym indykiem
Pierogi, super smaczna potrawa, która znika szybciej niż naleśniki :) Ciasto robimy z 1/2 kg mąki, 1 łyżki soli, 1 jajka i szklanki wody :) Mięso mielone 1/2 kg z indyka doprawiamy solą, pieprzem, wbijamy jajko i trochę bułki tartej... Ciasto wałkujemy i wycinamy :) nakładamy mięso i lepimy pierogi... Polepione pierogi wrzucamy do osolonej gotującej się wody. Po wypłynięciu pierogów i zagotowaniu ponownym wody ....wyławiamy po 2-3 minutach... Potem hartujemy w zimnej wodzie... lub podajemy od razu gorące :) ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu chleba naszego
Autor
Dariusz Podlasek
Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi przepis, pierogi, chleb, mielone, mięso, tarta, ciasto, naleśniki, mięso mielone, naleśnik, indyk, bułki, ciasto na naleśniki, pierogi z mięsem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi
Inne przepisy z chleba naszego
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję