BABKA WIELKANOCNA

BABKA WIELKANOCNA

BABKA WIELKANOCNA

Tym razem bardziej tradycyjny przepis na babkę z dodatkiem kakao i skórki pomarańczowej, wychodzi pyszna i aromatyczna, robiłem w formie bez komina, ale jednak lepiej jest piec w takiej z kominem, nie ma obawy, że wyjdzie zakalec, przepis sprawdzony więc polecam :) SKŁADNIKI: • 150g cukru • 125g masła • 150g margaryny • 1 cukier waniliowy • 170g mąki pszennej • 80g mąki ziemniaczanej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • starta skórka z 2 pomarańczy, umytych i sparzonych • 5 jajek • 2 łyżki kakao PRZYGOTOWANIE: ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję