Pierś kurczaka w pikantnej panierce
Pierś kurczaka w pikantnej panierce
Przepis na : obiad
Składniki:3 piersi kurczaka1 jajko70 g panierki pikantnej PrymatPrzyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat ok. 2 łyżeczkiOlej do smażeniaPrzepis:Pierś kurczaka obmywamy i nacieramy przyprawą do drobiu. Odstawiamy na 30 minut. Następnie w rozbełtanym jajku maczamy z każdej strony i obtaczamy bułką tartą. Tak przygotowane piersi, układamy na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy do zarumienienia z każdej strony. Wspaniałymi dodatkami do chrupiącego kurczaka są frytki i kiszony :) raz na jakiś czas ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Emcia Pichci
Autor
EmciaPichci
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierś kurczaka, frytki, pierś, piersi, tarta, kurczak, pierś z kurczaka, chrupiący kurczak, jajko, bułki, obiad, chrupiąca pierś z kurczaka
Inne przepisy z Emcia Pichci
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję