Pierś kurczaka w pikantnej panierce

Pierś kurczaka w pikantnej panierce

Pierś kurczaka w pikantnej panierce

Przepis na : obiad

Składniki:3 piersi kurczaka1 jajko70 g panierki pikantnej PrymatPrzyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat ok. 2 łyżeczkiOlej do smażeniaPrzepis:Pierś kurczaka obmywamy i nacieramy przyprawą do drobiu. Odstawiamy na 30 minut. Następnie w rozbełtanym jajku maczamy z każdej strony i obtaczamy bułką tartą. Tak przygotowane piersi, układamy na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy do zarumienienia z każdej strony. Wspaniałymi dodatkami do chrupiącego kurczaka są frytki i kiszony :) raz na jakiś czas ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Emcia Pichci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję