Bułeczki bankietowe

Bułeczki bankietowe

Bułeczki bankietowe

Te tradycyjne szwajcarsko - niemieckie bułeczki, zwane ,,partybrot,, , podaje się na ciepło lub na zimno. Jak sama nazwa wskazuje, doskonale nadają się na przyjęcia. Bułeczki mleczne: 225 g maki pszennej 1 łyżeczka soli 1 i 1/2 łyżeczki cukru 2 dag świeżych drożdży 1 łyżka roztopionego masła 145 ml mleka, niecałe 2/3 szklanki  Bułeczki razowe:  175 g maki razowej 75 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 i 1/2 łyżeczki cukru 2 dag świeżych drożdży 2 łyżki roztopionego masła 175 ml wod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.