Przepis na : śniadanie
Na sobotnie śniadanie przygotowałam bardzo proste, ale niezwykle smaczne danie - jajecznicę z wędzonym łososiem . Łosoś nieodzownie kojarzy się ze Szkocją, jest to jeden z narodowych produktów tego niewielkiego kraju i jest bardzo smaczny. Jajecznica to oczywiście nic skomplikowanego, jednak po raz pierwszy przygotowałam ją z dodatkiem śmietany, co sprawiło że stała się ona niezwykle kremowa. Zdecydowanie polecam to proste, ale jakże pyszne śniadanie. Jajecznica z wędzonym łososiem Składniki - porcja dl... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...