Zostałam zaproszona do ciekawego i inspirującego przedsięwzięcia. Chodzi o stworzenie przepisu inspirowanego tradycyjną kuchniąMałopolski, ale to nie wystarcza. Trzeba w umiejętny sposób "przemycić" motyw korala małopolskiego.Pomyślałam "A co mi tam! Raz kozie śmierć!".Poszperałam w sieci, przewertowałam kilka książek, aby dowiedzieć się co nieco o tej kuchni, która pozywana jest także kuchnią galicyjską.Rządzą tu kasze, regionalne sery kozie, owoce jagodowe, grzyby... Można by wymieniać i wymieniać. Idąc... czytaj dalej...
ciekawa ta babka, z manny jeszcze nie jadłam, ale pewnie równie pyszna co z mąki ;)
Pysznie wyglądająca babeczka, zjadłoby się kawałeczek :) Myślę, że spotkamy się w tym konkursie, również zostałam do niego zaproszona i jeśli uda mi się zrealizować pewien pomysł, to wezmę udział :)
Bardzo ciekawy przepis. Chętnie wypróbuję, tylko zamiast cynamonu dodam skórki z cytryny.Miłego weekendu :)
Przepis bardzo ciekawy. Nie słyszałam o takiej metodzie pieczenia. Ale...wszystko przede mną. Na zdjęciach prezentuje się ślicznie zwłaszcza z konfiturą (palce lizać), Krys
ja też nie, dopiero piekąc tę babeczkę, poznałam.byłam sceptycznie nastawiona, ale efekt? rewelacyjny.
jasne, kosztuj śmiało! i zmieniaj, wedle upodobania.pozdrawiam!
mhm, bardzo smaczna, ale czuć niewielką różnicę :]oczywiście, pozytywnie! ma taką ciekawą strukturę, kiedy się je.
dobry pomysł na zużycie grysiku który stoi u mnie w puszcze już chyba z rok :)))