BABKA GRYSIKOWA Z KONFITURĄ WIŚNIOWĄ.

BABKA GRYSIKOWA Z KONFITURĄ WIŚNIOWĄ.

BABKA GRYSIKOWA Z KONFITURĄ WIŚNIOWĄ.

Zostałam zaproszona do ciekawego i inspirującego przedsięwzięcia. Chodzi o stworzenie przepisu inspirowanego tradycyjną kuchniąMałopolski, ale to nie wystarcza. Trzeba w umiejętny sposób "przemycić" motyw korala małopolskiego.Pomyślałam "A co mi tam! Raz kozie śmierć!".Poszperałam w sieci, przewertowałam kilka książek, aby dowiedzieć się co nieco o tej kuchni, która pozywana jest także kuchnią galicyjską.Rządzą tu kasze, regionalne sery kozie, owoce jagodowe, grzyby... Można by wymieniać i wymieniać. Idąc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

konfitura, ryby, babki, pieczenie, ryba, wegańskie, ciasto, cynamon, cukier, torty, tort, grzyby, jajko, wiśnia, tarta, ryba w ciescie, sok, ciekawe przepisy, desery, deser, kasza, bułki, słodkie, ciasto z masa, ciasta z masa, deser z owocami, puszyste ciasto, deser owocowy, ciasto wiśniowe, słodkie ciasto

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
teenager ;), 17 sierpnia 2013 12:20:04

ciekawa ta babka, z manny jeszcze nie jadłam, ale pewnie równie pyszna co z mąki ;)

Małgosia, 17 sierpnia 2013 13:52:56

Pysznie wyglądająca babeczka, zjadłoby się kawałeczek :) Myślę, że spotkamy się w tym konkursie, również zostałam do niego zaproszona i jeśli uda mi się zrealizować pewien pomysł, to wezmę udział :)

What's Baking??, 17 sierpnia 2013 17:37:44

Wonderful texture!!

kasiaaaa24, 17 sierpnia 2013 21:18:07

Bardzo ciekawy przepis. Chętnie wypróbuję, tylko zamiast cynamonu dodam skórki z cytryny.Miłego weekendu :)

Magda, 17 sierpnia 2013 23:18:20

Cudnie wygląda i bardzo apetycznie :)

Krystyna Boner, 18 sierpnia 2013 00:03:36

Przepis bardzo ciekawy. Nie słyszałam o takiej metodzie pieczenia. Ale...wszystko przede mną. Na zdjęciach prezentuje się ślicznie zwłaszcza z konfiturą (palce lizać), Krys

Kamila, 18 sierpnia 2013 02:40:57

Bardzo ciekawy przepis, interesująca akcja! Pozdrawiam

Karmel-itka., 18 sierpnia 2013 10:26:21

ja też nie, dopiero piekąc tę babeczkę, poznałam.byłam sceptycznie nastawiona, ale efekt? rewelacyjny.

Karmel-itka., 18 sierpnia 2013 10:26:48

jasne, kosztuj śmiało! i zmieniaj, wedle upodobania.pozdrawiam!

Karmel-itka., 18 sierpnia 2013 10:33:49

dziękuję :]

Karmel-itka., 18 sierpnia 2013 10:34:37

mhm, bardzo smaczna, ale czuć niewielką różnicę :]oczywiście, pozytywnie! ma taką ciekawą strukturę, kiedy się je.

Karmel-itka., 18 sierpnia 2013 10:34:51

oh, thanks!

Karmel-itka., 18 sierpnia 2013 10:35:07

no, to powodzenia!

Karmel-itka., 18 sierpnia 2013 10:35:42

dziękuję!pozdrawiam także.

Kasia S,, 18 sierpnia 2013 13:22:27

Piękna klasyka ! Pozdrawiamy serddecznieTapenda

Karola, 18 sierpnia 2013 21:51:28

dobry pomysł na zużycie grysiku który stoi u mnie w puszcze już chyba z rok :)))