BABKA GRYSIKOWA Z KONFITURĄ WIŚNIOWĄ.
BABKA GRYSIKOWA Z KONFITURĄ WIŚNIOWĄ.
Zostałam zaproszona do ciekawego i inspirującego przedsięwzięcia. Chodzi o stworzenie przepisu inspirowanego tradycyjną kuchniąMałopolski, ale to nie wystarcza. Trzeba w umiejętny sposób "przemycić" motyw korala małopolskiego.Pomyślałam "A co mi tam! Raz kozie śmierć!".Poszperałam w sieci, przewertowałam kilka książek, aby dowiedzieć się co nieco o tej kuchni, która pozywana jest także kuchnią galicyjską.Rządzą tu kasze, regionalne sery kozie, owoce jagodowe, grzyby... Można by wymieniać i wymieniać. Idąc... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki
Autor
Karmelitka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
konfitura, ryby, babki, pieczenie, ryba, wegańskie, ciasto, cynamon, cukier, torty, tort, grzyby, jajko, wiśnia, tarta, ryba w ciescie, sok, ciekawe przepisy, desery, deser, kasza, bułki, słodkie, ciasto z masa, ciasta z masa, deser z owocami, puszyste ciasto, deser owocowy, ciasto wiśniowe, słodkie ciasto
Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki
Dodaj komentarz
teenager ;),
17 sierpnia 2013 12:20:04ciekawa ta babka, z manny jeszcze nie jadłam, ale pewnie równie pyszna co z mąki ;)
Małgosia,
17 sierpnia 2013 13:52:56Pysznie wyglądająca babeczka, zjadłoby się kawałeczek :) Myślę, że spotkamy się w tym konkursie, również zostałam do niego zaproszona i jeśli uda mi się zrealizować pewien pomysł, to wezmę udział :)
kasiaaaa24,
17 sierpnia 2013 21:18:07Bardzo ciekawy przepis. Chętnie wypróbuję, tylko zamiast cynamonu dodam skórki z cytryny.Miłego weekendu :)
Magda,
17 sierpnia 2013 23:18:20Cudnie wygląda i bardzo apetycznie :)
Krystyna Boner,
18 sierpnia 2013 00:03:36Przepis bardzo ciekawy. Nie słyszałam o takiej metodzie pieczenia. Ale...wszystko przede mną. Na zdjęciach prezentuje się ślicznie zwłaszcza z konfiturą (palce lizać), Krys
Kamila,
18 sierpnia 2013 02:40:57Bardzo ciekawy przepis, interesująca akcja! Pozdrawiam
Karmel-itka.,
18 sierpnia 2013 10:26:21ja też nie, dopiero piekąc tę babeczkę, poznałam.byłam sceptycznie nastawiona, ale efekt? rewelacyjny.
Karmel-itka.,
18 sierpnia 2013 10:26:48jasne, kosztuj śmiało! i zmieniaj, wedle upodobania.pozdrawiam!
Karmel-itka.,
18 sierpnia 2013 10:34:37mhm, bardzo smaczna, ale czuć niewielką różnicę :]oczywiście, pozytywnie! ma taką ciekawą strukturę, kiedy się je.
Karmel-itka.,
18 sierpnia 2013 10:35:42dziękuję!pozdrawiam także.
Kasia S,,
18 sierpnia 2013 13:22:27Piękna klasyka ! Pozdrawiamy serddecznieTapenda
Karola,
18 sierpnia 2013 21:51:28dobry pomysł na zużycie grysiku który stoi u mnie w puszcze już chyba z rok :)))
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję