MALINY W SYROPIE NA ZIMĘ

MALINY W SYROPIE NA ZIMĘ

MALINY W SYROPIE NA ZIMĘ

 Mamy już październik, więc w większości przypadków sezon malinowy można uznać za zakończony (w zależności od gatunków malin, jakie macie na ogrodach), oczywiście za wyjątkiem malin dostępnych cały rok w sklepie. Maliny są bardzo wdzięcznymi owocami - można je wykorzystać w wypiekach, lodach i innych deserach,  przetworach a nawet w daniach wytrawnych.  Nadają się idealnie to mrożenia, aby móc się cieszyć nimi cały rok.  Dziś skupię się na malinowych przetworach. Najczęstszymi formami, którym... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.