
Kontynuując tematykę przetworów na zimę, z naciskiem na takie, które wspierając naszą odporność, zapraszam Was po przepis na syrop z owoców czarnego bzu. Czarny bez jest wspaniały, ponieważ dwukrotnie w roku można wykorzystać jego dary - wiosną drobne, białe kwiaty, jesienią natomiast czarne okrągłe owoce. Ponadto rośnie dziko, na bezdrożach, przy polach, łąkach czy na nieużytkach, więc nie trzeba go samodzielnie hodować - wystarczy wybrać się na spacer i skorzystać z możliwości zrywania na ogólnodostępnym te... czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...
To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...