Smażony camembert z żurawiną
Smażony camembert z żurawiną
Uwielbiam ser camembert. Dziś proponuję Wam szybką, ale ciekawą przystawkę. Warto podać ją np. na rukoli z kilkoma kroplami octu balsamicznego.
Składniki:
1 camembert
1 jajko bułka tarta
mleko
mąka
sól
pieprz
kilka łyżeczek żurawiny do mięs
garść rukoli
kilka kropli octu balsamicznego
olej do smażenia
Wykonanie:Camembert pokroić na osiem trójkącików. Jajka rozkłócić widelcem, dodać sól i pieprz do smaku.Trójkąciki kolejno panierować w mleku, mące, jajku i bułce tartej. Taki zabieg sprawi, że... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pasja Smaku
Autor
PasjaSmaku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
camembert, żurawina, rukola, tarta, mąka, ciekawe przepisy, jajko, smażony ser, bułki, przystawki, tarta ser, szybkie bułki, szybka tarta
Inne przepisy z Pasja Smaku
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję