Cynamonowe bułeczki - wianuszki
Cynamonowe bułeczki - wianuszki
Mięciutkie, cynamonowe bułeczki drożdżowe w kształcie wianuszków. Bardzo fajnie się prezentują, a jeszcze lepiej smakują. Zwłaszcza tuż po upieczeniu, jeszcze ciepłe, gdy ciasto aż samo rozpływa się w ustach. Tak jak inne drożdżowce, można je przechowywać przez kilka dni, a żeby wrócić znów do tej miękkości jaka była na początku wystarczy włożyć je na minutę do mikrofalówki lub rozgrzanego piekarnika. Bułeczki same w sobie nie są mocno słodkie, więc wielbiciele bardzo słodkich wypieków mogą je polać luk... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Simply Food
Autor
Patrycja Maciejewska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, pieczenie, mąka, jajko, słodkie, drożdżowe, ciastka , ciasteczka, lukier , ciasto z masa, ciasta z masa, bułki, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, fajne ciasta, bułka pszenna
Inne przepisy z Simply Food
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję