Przepis na : deser
Cudownie aromatyczne bułeczki z cynamonem z ciasta drożdżowego smakują najlepiej na gorąco, tuż po wyjęciu z pieca. Można je jeść same, z roztopionym masłem lub ciepłym mlekiem. Drożdżowe bułeczki z cynamonemSkładniki:25 dag mąki2 jajka6 dag margaryny8 dag cukru3 dag drożdży125 ml mlekacynamon i cukier do posypania ciasta w środku Wykonanie:- z łyżeczki mąki, łyżeczki cukru, 0,25 szklanki ciepłego mleka i drożdży sporządzić rozczyn, pozostawić do wyrośnięcia - żółtka oddzielić od białek, dodać do nich ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...