Przepis na : obiad
Witam Was serdecznie po dłuższej przerwie. Tyle się dzieje, że ciężko znaleźć czas na gotowanie, a co dopiero na publikacje przepisów. Mimo wszystko, wpadam dziś do Was z przepisem, który możecie wykorzystać w przygotowaniu śniadania mistrzów, a nawet szybkiego obiadu. Szakszuka jest daniem bardzo szybkim, sycącym i możecie do niej wrzucić wszystko, co znajdziecie w lodówce. Czyż to nie cudowne? Moja dzisiejsza propozycja jest z wykorzystaniem czerwonej soczewicy i wspaniałego koziego twarogu, koniecznie jej sprób...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Studentka Fizjoterapii i Dietetyki, kochająca sport, dobre jedzenie i zdrowy tryb życia :)