Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem

Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem

Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem

Przepis na : obiad

Faszerowane warzywa są ciekawym pomysłem na letni obiad. Klasyką jest papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Mięso z nadzienia jest wyjątkowo wilgotne, ponieważ cały czas zbiera soki z papryki. Pieczarki i pietruszka nadają smaku, a dzięki ryżowi danie jest sycące i nie wymaga innych dodatków. Mnie kolorowy wygląd papryki, zawsze zachęca do jej jedzenia. Składniki: ok. 6 papryk podobnej wielkości 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku 5 dużych pieczarek 400 – 500 g mielonego mięsa wiep... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, papryka faszerowana, ryż, papryka, mięso, cebula, tarta, mięso mielone, ciekawe przepisy, pieczarki, czosnek, wieprzowina, sosy, warzywa, pieczenie, sos pieczarkowy, siekane, pietruszka, bułki, mięso na obiad, sałata, karkówka, obiad, pomysł na obiad, pieczarki z ryżem, sos do sałaty, mielone mięso z warzywami, mielone z warzywami, mielone pieczarki, sos winegret

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.