omlecie wykorzystałam wiele swoich domowych wyrobów bo i Kiełbasa Palcówka się znalazła i ser koryciński, kiełki własnej produkcji. W ten sposób powstał pyszny i aromatyczny omlet, polecam. Omlet serowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMacie ochotę na pyszne czosnkowe bułeczki z płynącym ze środka serem? Jeśli tak to ten przepis jest dla was. Zobaczyłam te bułeczki w necie i postanowiłam je zrobić. Koniecznie. Do ciasta użyłam mąki Lubella Puszysta. To linia najwyższej jakości mąk w nowoczesnych, wygodnych opakowaniach, dzięki którym nie rozsypuje się w kuchni, a specjalna naklejka pozwala otwierać i zamykać opakowanie
Bernika - moj kulinarny pamietnikPasta pietruszkowa to doskonała marynata. Mięso nacięłam w kilku miejscach i nafaszerowałam żurawiną oraz żółtym serem. Mimo smażenia na patelni wyszła prawie jak pieczona w piekarniku. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 2 łyżeczki pasty pietruszkowej firmy Proeco Polska 2-3 … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatymasła - 100 g cukru pudru ( ja miksuję cukier puder w młynku do kawy ) - 1 żółtko - kilka kropel olejku waniliowego - szczypta soli Masa serowa : - 1 kg sera białego ( u mnie z wiaderka Zott ) - 100 g miękkiego masła - 250 g kajmaku z puszki - 5 jajek - 1 budyń waniliowy - kilka kropel olejku waniliowego - skórka z 1 cytryny ( sparzyć i zetrzeć
Wypieki Renepropozycja na lekką i zdrową kolację. Takie carpaccio doskonale pasuje również jako sałatka do obiadu. Polecam szczególnie cukrzykom. Składniki biała rzodkiew pomidory ocet winny olej rzepakowy kawałek chudego białego sera 1. Jeżeli przygotowujemy porcję dla jednej osoby wystarczy nam kawałek … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatymamy, a dokładniej z dodatku do Przyjaciółki pt. „Z Tobą w kuchni” ze zbioru „Biblioteczka Przyjaciółki” autorstwa Kazimiery Pyszkowskiej. Oryginalny tytuł przepisu to Kotlety nadziewane serem, lecz lekko zmieniłam przepis nadziewając niektóre kotlety ogórkiem konserwowym. Składniki na: […] The post Nadziewane kotlety mielone appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny GarnekTakie muffiny to nic innego jak jajecznica zapiekana w piekarniku. Są bardzo delikatne w smaku i pożywne. Polecam również na świąteczne śniadanie. Składniki 4 jajka 5 łyżek startego wędzonego sera 4 plastry polędwicy sopockiej ok. … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatykoniec posól i dopraw według uznania. Wyciągnij z gotowego wywaru marchewki. Gdy trochę ostygną, pokrój w półplasterki lub grubszą kostkę. Resztę zmiksuj blenderem na gładko. Dodaj do zupy śmietanę, ser topiony i natkę pietruszki. Zblenduj razem i gotowe. W tosterze upiecz na złociście grzanki. Obierz czosnek i natrzyj nim każdą grzankę z obu stron. Pokrój w kostkę. Posyp nimi zupę
Anioszek w kuchniPrzygotowanie tego dania jest bardzo proste. Błyskawicznie jest gotowe. Można użyć tortellini o dowolnym ulubionym smaku. Ja mam ze szpinakiem i serem Do garnka wlać wodę, osolić. Do wrzątku wrzucić tortellini i gotować 3 minuty. Następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Odcedzone tortellini wrzucić do żaroodpornego naczynia. Na patelni rozgrzać oliwe i wrzucić szpinak. Smażyć, aż szpinak zmięknie, następnie wlać
Kuchnia Pokoleńjuż mój kolejny ser-pierwszy był bez przypraw ten jest całkiem inny pełen smaku -pyszny!! miałam naprawdę ogromną frajdę w jego przygotowaniu,jest pełen aromatu suszonych mielonych pomidorów,bazylii ,czosnku -mniam suszone mielone pomidory i płatki pomidorów ,kupiłam na allegro a podpuszczkę i chlorek wapnia na stronie -mniam mniam,,Robiłam tym razem z mleka sklepowego w worku
Swojskie jedzonkopiątek zanim zjadłam śniadanie zakręciłam i muffiny gotowe. Fajne są, wilgotne, pachnące pomarańczą z lekką nutą imbiru, polecam do kawy czy czystka, zielonej herbatki. W oryginale muffiny są z serem ricotta a ja dodałam serek homogenizowany naturalny bo nie miałam ricotty i nie posypałam muffinek płatkami migdałowymi, są zupełnie sauté. Przepis pochodzi z bloga Miłość w brzuchu mam! . Muffiny pomarańczowo
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 12 płatów makaronu do lasagne; Opakowanie mrożonego szpinaku (waga 450 g); 300 g startej mozzarelli; Opakowanie sera feta (waga 270 g); 1 duży pomidor; 3 ząbki czosnku; Olej. Sos: 1 łyżeczka masła; 1 średnia cebula; 2 łyżki koncentratu pomidorowego; 1,5 szklanki bulionu (u mnie 1,5 szklanki wrzątku + łyżeczka vegety); 1,5 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany
Gospodyni MiejskaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Najlepszy przepis na sernik wiedeński – czyli sernik bez kruchego spodu, z dużą ilością sera :-). Jest kremowy, wilgotny i delikatny jak chmurka :-). Udekorowany czekoladą i płatkami migdałowymi. Doskonały na każdą okazję! Post Sernik wiedeński pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujeciut mroczny, ale jakże męski hamburger! Mój mąż był zachwycony! Użyłam kapusty modrej Ogródek Dziadunia (najlepsza "kupna" kapusta, polecam gorąco!), radicchio, czerwonej papryki, pomidora, czerwonej cebuli i czerwonego sera (dostaniesz go w większych marketach bez problemu). Kotlet do hamburgera powstał z chudej szynki wieprzowej. Zrobiłam też prosty sos na bazie majonezu i jogurtu naturalnego, ze świeżym czosnkiem i ogórkiem
Garniec MagalieRogale francuskie po podgrzaniu w piekarniku robią się cudownie mięciutkie i jeśli nadziejemy je kremową jajecznicą z serem i szczypiorkiem, to mamy śniadanie iście królewskie. Polecam podać croissanty ze świeżo wyciśniętym sokiem pomarańczowym. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy
Przepisy Aleksandry