Wiosenny placek lotaryński ze szparagami, pokrzywami, czosnkiemniedźwiedzim i olejem rzepakowym
Wiosenny placek lotaryński ze szparagami, pokrzywami, czosnkiemniedźwiedzim i olejem rzepakowym
Placek lotaryński w bardzo wiosennej wersji: zielone szparagi, świeże pokrzywy, młodziutki czosnek niedźwiedzi oraz olej rzepakowy, naturalne źródło steroli roślinnych i witaminy E i dlatego świetnie pasuje do tego wiosennego towarzystwa. Placek można podać na ciepło lub zimno, ze świeżymi warzywami i sosem jogurtowym. Czas przygotowania: Porcje: 2 formy do ciasta Składniki: Ciasto 150 g mąki pszennej 75 g schłodzonego masła w kawałkach 1 łyżka zimnej wody 1 jajko, schłodzone 1/2 łyżeczki soli masł... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ
Autor
SzczyptaSmaQ
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
placki, ciasto, szparagi, zielone szparagi, mięso, ser, tarta, piersi, indyk, sosy, pierś, pierś z indyka, jogurtowe ciasto, ciasto jogurtowe, mięsa pieczone, ciasto na zimno, jajka w sosie wiosennym, ciasta z masa, placek z serem
Inne przepisy z SzczyptaSmaQ
Dodaj komentarz