Wiosenny placek lotaryński ze szparagami, pokrzywami, czosnkiemniedźwiedzim i olejem rzepakowym
Wiosenny placek lotaryński ze szparagami, pokrzywami, czosnkiemniedźwiedzim i olejem rzepakowym
 Placek lotaryński w bardzo wiosennej wersji: zielone szparagi, świeże pokrzywy, młodziutki czosnek niedźwiedzi oraz olej rzepakowy,  naturalne źródło steroli roślinnych i witaminy E i dlatego świetnie pasuje do tego wiosennego towarzystwa. Placek można podać na ciepło lub zimno, ze świeżymi warzywami i sosem jogurtowym. Czas przygotowania: Porcje: 2 formy do ciasta  Składniki: Ciasto 150 g mąki pszennej 75 g schłodzonego masła w kawałkach 1 łyżka zimnej wody 1 jajko,  schłodzone 1/2 łyżeczki soli masł... czytaj dalej...
            
     
        
 
                       Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ
        
                       Autor
 SzczyptaSmaQ
SzczyptaSmaQ
        
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
placki, ciasto, szparagi, zielone szparagi, ser, mięso, tarta, piersi, indyk, sosy, pierś, pierś z indyka, jogurtowe ciasto, ciasto jogurtowe, mięsa pieczone, ciasto na zimno, jajka w sosie wiosennym, ciasta z masa, placek z serem
Inne przepisy z SzczyptaSmaQ
Dodaj komentarz