Czy wiecie, że fasolkę szparagową można śmiało zaliczyć do grona najzdrowszych warzyw świata? Przede wszystkim są one niskokaloryczne (15-30 kcal/100g), a przy tym zawierają pełen przekrój składników odżywczych! U mnie dziś fasolka w nieco bardziej kalorycznej formie, ale za to jaka pyszna! Składniki: 1 kg fasolki szparagowej, 20 dag wędzonego boczku, 4 pomidory, 4 łyżki oleju, 4 ząbki czosnku, 4 łyżki startego żółtego sera, sól do smaku, natka pietruszki. Wykonanie: Rozgrzać olej i przysmażyć pokrojony... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com