Pascal kontra Okrasa: Faszerowany bakłażan po włosku, Lasagne z mozzarellą, dynią i suszonymi pomidorami

Pascal kontra Okrasa: Faszerowany bakłażan po włosku, Lasagne z mozzarellą, dynią i suszonymi pomidorami

Pascal Brodnicki: Faszerowany bakłażan po włoskuPoziom trudności: łatwyIlość porcji: 4Czas przygotowania: 40 minutSkładniki:2 średnie bakłażany, umyte1 opakowanie mięsa mielonego z łopatki wieprzowej500 ml przecieru pomidorowego1 duża lub 2 małe szalotki, posiekane2 ząbki czosnku, posiekane2 łyżki posiekanego, świeżego tymianku, umytego (lub 1 łyżka suszonego tymianku)125 g mozzarelli z mleka bawolego16 zielonych oliwek, drobno pokrojonych60 g grana padano, startego4 łyżki oliwy z oliwek (oraz niewielka ilo...

Czytaj dalej na blogu WojnaNaSmaki.pl

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

wojnanasmaki.plwojnanasmaki.pl

Pasjonaci kuchni z całego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

włoska, dynia, pomidor, suszone pomidory, pieczenie, lasagne, mięso, sosy, susz, czosnek, mielone, makaron, makarony, dynia faszerowana, mięso mielone, sos mięsny, cebula, ser, zupa pomidorowa, dynia pieczona, łatwe , miód, sos beszamelowy, siekane, dania z makaronem, dania mięsne, warzywa, pomidory z serem, makaron z serem, masło czosnek

Inne przepisy z WojnaNaSmaki.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.