Pasta all'arrabbiata

Pasta all'arrabbiata

Pasta all'arrabbiata

Klasyka kuchni włoskiej. Makaron w pikantnym sosie na bazie oliwy, pomidorów, czosnku i chilli. Wyrazistość dania zależy od tego, ile dodamy papryczek. Do sosu używa się świeżych pomidorów, ale poza sezonem sprawdzą się również te z puszki.Składniki na 2 porcje:200 g makaronu4 pomidory2 ząbki czosnku2-3 papryczki chilli2 łyżki oliwyszczypta solinatka pietruszkiser pecorino lub parmezan Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Usunąć pestki i pokroić w kostkę. Makaron ugotować al dente zgodnie z instruk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Autor

Wyzwania KuchenneWyzwania Kuchenne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasta, pasty, pomidor, makaron, makarony, sosy, chilli, pietruszka, ser, włoska, mięso, sos do makaronu, pomidory z serem, sos chilli, makaron z serem, dania z makaronem, dania bez mięsa

Inne przepisy z wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.