Zupa krem z białych szparagów z chipsem z szynki parmeńskiej, główkami szparagów, serem brie oraz natką pietruszki

Zupa krem z białych szparagów z chipsem z szynki parmeńskiej, główkami szparagów, serem brie oraz natką pietruszki

Zupa krem z białych szparagów z chipsem z szynki parmeńskiej, główkami szparagów, serem brie oraz natką pietruszki

Składniki: pęczek białych szparagów (500 gram)- obieramy i odrywamy zdrewniałe końce, odcinamy główki 3 ziemniaki 2 szklanki bulionu 1/3 szklanki wina półwytrawnego 1 łyżka masła sól, pieprz do podania: chips z szynki parmeńskiej, ser brie, smażone główki szparagów, natka pietruszki Na maśle smażymy pokrojone szparagi. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość dusimy chwilę, wlewamy wino i czekamy aż część odparuje. Następnie dodajemy bulion i gotujemy warzywa do miękkości. Doprawiamy solą i p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.