PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ

PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ

PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ

Składniki: ciasto: 3 szklanki mąki pszennej ok. 1 szklanka ciepłej wody 1 łyżka oleju 1 płaska łyżeczka soli farsz: 2 woreczki kaszy gryczanej (2x100g) 1 kostka sera białego półtłustego (200-250g) 2 cebule olej Sposób wykonania: ciasto: Z mąki, wody, oleju i soli zagnieść gładkie ciasto. Odstawić na 15 minut. farsz: Kaszę ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzić, wsypać do półmiska i wystudzić. Cebulę posiekać na drobną kostkę i zeszklić na oleju. Odstawić. Wystudzoną kaszę i cebulę połączyć razem z serem ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Prosto i Smacznie z Anetą

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.