Omlet jajeczno-chlebowy

Omlet jajeczno-chlebowy

Omlet jajeczno-chlebowy

Przepis na : śniadanie

Doskonała alternatywa zwykłego śniadaniowego omleta   Składniki chleb, 5 kromek jajka, 5 szt śmietana 18%, 2 łyżki szynka, 2-3 plasterki salami, 3-4 plasterki ser, żółty starty, 2 łyżki pietruszka suszona, 1 łyżka sól, pieprz Przygotowanie Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180st. W naczyniu żaroodpornym (śr. 23cm) układamy kromki chleba, tak aby przykryły szczelnie dno naczynia. Podpiekamy przez około 7-10 minut. W tym czasie robimy masę jajeczną. Szynkę i salami kroimy w kostkę. Jajka  roztrzepuje... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie moimi oczami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.