Paluchy z ricottą do piwa

Paluchy z ricottą do piwa

Paluchy z ricottą do piwa

Szybkie i proste paluchy z ricotty na letnie wieczory z przyjaciółmi :) Składniki: 25 dag sera ricotty 25 dag masła lub margaryny 25 dag mąki pszennej  Te trzy składniki zawsze dajemy w takiej samej ilości 1. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy pokrojoną margarynę oraz ser. Wyrabiamy ciasto, odstawiamy je na pół godziny do lodówki. 2. Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość ok 3-5 mm i kroimy na wąskie paski. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 190C, paluchy pieczemy ok. 15-20 minut do czasu, aż się przyrumieni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.