Szybkie i proste paluchy z ricotty na letnie wieczory z przyjaciółmi :) Składniki: 25 dag sera ricotty 25 dag masła lub margaryny 25 dag mąki pszennej Te trzy składniki zawsze dajemy w takiej samej ilości 1. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy pokrojoną margarynę oraz ser. Wyrabiamy ciasto, odstawiamy je na pół godziny do lodówki. 2. Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość ok 3-5 mm i kroimy na wąskie paski. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 190C, paluchy pieczemy ok. 15-20 minut do czasu, aż się przyrumieni... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...