SKŁADNIKI 2 filety z piersi 20 dag ryżu włoszczyzna puszka groszku puszka kukurydzy 20 dag tartego sera olej, wegeta, pieprz, sól, papryka łyżeczka curry SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mięso z kurczaka ugotować z włoszczyzną. Ugotować ryż. Smażyć przez kilka minut na oleju ryż i rozdrobnione mięso. Dodać pokrojoną marchewkę, groszek, kukurydzę, przyprawy i dokładnie wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zalać rosołem ( 0,5 szklanki). Posypać serem. Zapiekać przez 25 min. w temperaturze 220°C. ...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...