Szybkie, smaczne i sycące danie dla miłośników połączenia szpinaku z łososiem :) SKŁADNIKI (dla 4 osób- 1 porcja - 358 kcal) 8 jajek 4 łyżki mleka 200 g świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku 150 g wędzonego łososia (na zimno) 180 g sera feta pęczek szczypiorku 1 łyżka masła sól pieprz PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. W misce roztrzepujemy jajka z mlekiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pokrojony w kostkę ser, posiekany szczypiorek i łososia w małych kawał... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...