Buraccio - carpaccio z buraków

Buraccio - carpaccio z buraków

Buraccio - carpaccio z buraków

Przepis na : kolacja

Baardzo smaczna i lekka przystawka lub kolacja :) A do tego bardzo efektowne. Słodki smak buraka idealnie współgra ze słonym kozim serkiem i wyrazistym sosem balsamicznym. Przepis znalazłam na stronie ' Gotowanie z pasją '. Zapraszam od przygotowań! Składniki dla 2-3 osób: 1 duży burak 12 ziaren bobu 100 g serka koziego 3 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki cukru koperek CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Buraka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i owi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Culinary Art

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.