Składniki: ciasto francuskie 1 rolka/nie mrożone, sos pomidorowy 200 ml, przyprawa do pizzy 1/2 opakowania, ser mozarella 20 dag/starty, olej rzepakowy 4 łyżki, cebula 3 sztuki, sól czosnkowa 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki cebule pokroić w pół talarki i na oleju podsmażyć na złocisto pieczarki pokrojone wsypać do cebuli i na większym ogniu podsmażać do odparowania wody co jakiś czas mieszając, na koniec dodać pieprz mielony, sól czosnkową ciasto francuskie rozwiną... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...