Składniki na spód : 120 g ciasteczek typu digistive, najlepsze w czekoladzie 50 g masła Przygotowanie : Ciasteczka pokruszyć i zmiksować na drobny piasek, masło rozpuścić Dodać je do masy, powinno powstać coś na podobieństwo piasku Tortownicę o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia Na dno wyłożyć masę ciasteczkową, wyrównać i ugnieść, wstawić ją do lodówki na co najmniej 30 min. Składniki na masę serową: 60 dag sera półtłustego, dwukrotnie zmielonego 3 jajka + żółtko 2 łyżki soku z cytryny 250 ml śmietan... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula