Grillowana polenta z salsą pomidorowo-paprykową z nutą mięty
Grillowana polenta z salsą pomidorowo-paprykową z nutą mięty
Włoska potrawa ludowa podana prosto z grilla. Rewelacyjny smak podkręca salsa z pomidora i papryki z nutą mięty i ulubionych ziaren. Polenta: 0,5 szklanki mąki kukurydzianej 0,5 szklanki zimnej wody 0,5 łyżeczki soli 1,5 szklanki wrzątku 1 szklanka startego żółtego sera Salsa: 1 pomidor 1 czerwona papryka 2 łyżki natki pietruszki 1 łyżeczka mięty 0,5 łyżeczki przyprawy do sałatek Sól, Pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Ziarna sezamu, pestek dyni, słonecznika i suszonej żurawiny Polenta: W misce mieszamy mąkę k... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie
Autor
VioletoweKucharzenie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
papryka, salsa, sałatka, ser, polewa, siekane, żurawina, pestki dyni i słonecznika, dynia, słonecznik, grill, ser żółty, sałatki, sałatka z papryki, sałatka z pomidorem, salatka z serem, sałatka z serem żółtym , suszone pomidory, sałatka na grilla, salatki do grilla, sałatka włoska
Inne przepisy z VioletoweKucharzenie
Dodaj komentarz