Pierogi z botwinką i masełkiem koperkowym

Pierogi z botwinką i masełkiem koperkowym

Pierogi z botwinką i masełkiem koperkowym

Składniki:Farsz:pęczek botwinki (liście i łodygi)1-2 ząbki czosnku100 g twarogu150 g sera typu feta2 łyżki posiekanego koperkugarść posiekanych pistacji lub orzechów włoskichłyżka masłasól, pieprzCiasto na pierogi:250 g mąki pszennej typ 5001 szklanka ciepłej wodyMasło koperkowe:1/2 kostki masłamały pęczek koperkuszczypta soliPrzygotowanie:Zaczynamy od przygotowania farszu. Dokładnie myjemy i siekamy łodygi i liście botwiny. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła i smażymy na nim botwinkę około 8 minut.Pod koniec smaż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowity Blog Kulinarny

Autor

IwonaIwona

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, ciasto, feta, koperek, ser, twaróg, ser feta, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, czosnek, orzechy, włoska, polewa, orzechy włoskie, siekane, wegetariańska, wegetarianskiego, ciasto z orzechami, masło czosnek, smażony ser

Inne przepisy z Smakowity Blog Kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.