Zapiekany bakłażan

Zapiekany bakłażan

Zapiekany bakłażan

Ze względu na skórkę, bakłażan nie jest idealnym warzywem do zapiekania. Ze względu na smak… cóż, czasem warto :) Do zapiekanego bakłażana potrzebujemy bakłażana i ryż. Mi został z wczorajszego obiadu . Pół szklanki ryżu gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu dodając do wody kurkumę i lubczyk. Możemy dodać pokrojonego w talarki pora i startą na tarce o grubych oczkach marchewkę. Bakłażana dzielimy wzdłuż na połówki. Wydrążamy miąższ, który następnie siekamy drobno i dodajemy do gotującego się ryżu l... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.