Przepis na : kolacja
W te upalne dni zawsze mam ochotę na danie lekkie i szybkie w przygotowaniu. Nikomu nie chce się stać nad kuchenką i dogrzewać się ciepłem przygotowywanych potraw. Jest na to świetny sposób. W tej sytuacji omlet zawsze się sprawdza. Omlet można przygotować na wiele różnych sposobów. Zasadniczo cokolwiek mamy w lodówce plus jajka się nadaje. Tym razem zaproponuję Wam następujące połączenie składników. Składniki: 0,5 opakowania mrożonego szpinaku (lub paczka świeżego szpinaku) 4-5 jajek 2 ząbki czosnku 0,5 opakowa... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...