Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Przepis na : śniadanie

Składniki (na 1 porcję) -  ½ kostki sera twarogowego półtłustego (ok. 100 g), -  ½ opakowania jogurtu naturalnego (ok. 90 g), - 4 rzodkiewki (ok. 80 g), - 2 łyżki szczypiorku (ok. 16g). Sposób przygotowania 1. Ser twarogowy mieszamy z jogurtem naturalnym. 2. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 3. Kroimy rzodkiewkę w kostkę. 4. Twarożek posypujemy rzodkiewką i szczypiorkiem. Twarożek jest bogaty w: - wapń, który jest składnikiem kości i zębów. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 286 g&n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.