poniedziałek, 27 czerwca 2016

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Składniki
(na 1 porcję)

-  ½ kostki sera twarogowego półtłustego (ok. 100 g),
-  ½ opakowania jogurtu naturalnego (ok. 90 g),
- 4 rzodkiewki (ok. 80 g),
- 2 łyżki szczypiorku (ok. 16g).


Sposób przygotowania

1. Ser twarogowy mieszamy z jogurtem naturalnym.
2. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Kroimy rzodkiewkę w kostkę.
4. Twarożek posypujemy rzodkiewką i szczypiorkiem.




Twarożek jest bogaty w:

- wapń, który jest składnikiem kości i zębów.


Wartość odżywcza jednej porcji:

Porcja waży: ok. 286 g  
Energia: 202,8 kcal   
Białko: 21,1 g   
Tłuszcze: 6,8 g  
Węglowodany: 13,4 g 
Błonnik pokarmowy : 2,4 g



Smacznego i zdrowego:-)
Trójkolorowa Tęcza

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.