Sałatka z kaszą jaglaną

Sałatka z kaszą jaglaną

Przepis na pyszną sałatkę, która zasmakuje wszystkim amatorom kaszy jaglanej Składniki: 100 g kaszy jaglanej puszka kukurydzy 9-10 kawałków papryki konserwowej 200 g sera żółtego 5 jajek 3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Kaszę gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Jajka gotujemy na twardo. Kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki kroimy w kostkę. Przekładamy je do miski, dodajemy majonez, przyprawy i mieszamy dokładnie.

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.