Grzybowa tarta na bogato (z wędzoną szynką i porem)

Grzybowa tarta na bogato (z wędzoną szynką i porem)

Grzybowa tarta na bogato (z wędzoną szynką i porem)

Przepis na : kolacja

Mój stary przepis na sycącą i aromatyczną propozycję obiadową lub kolację. Pycha! Składniki: Na ciasto: 250 g mąki pszennej, 100 g margaryny, 1 żółtko, ½ łyżeczki soli, ¼ szklanki zimnej wody Na farsz: 400 g świeżych lub mrożonych grzybów ( u mnie prawdziwki i podgrzybki), 300 g wędzonej szynki wieprzowej, jasna część z jednego dużego pora, ½ papryczki chili, 8 – 10 łyżek startego żółtego sera, sól, pieprz, tymianek (świeży lub suszony), olej do smażenia Sposób przygotowania: Z mąki, margaryny, żółtka, wody i sol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nie tylko w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.