Sernik migdałowy z malinami

Sernik migdałowy z malinami

Sernik migdałowy z malinami

Składniki: Ciasto kruche: 150 g mąki pszennej 2 łyżki cukru najlepiej drobnego 100 g zimnego masła, pokrojonego w kostkę 1 żółtko 1 łyżka zimnej wody Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Uformować kulę i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto na wielkość formy 24cm x 30 cm, przenieść ciasto, ponakłuwać widelcem. Podpiec w temperaturze 190 stopni przez około 20 minut. Wyjąć z piekarnika i odłożyć na czas przygotowywania masy serowej. Masa serowa: 1 kg sera na serniki 100 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Galeria Smaku

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.