Przepis na : kolacja
Składniki: Duży ziemniak łyżka masła ( u mnie Lurpak) 50 g sera koziego szczypiorek 2 łyżki majonezu dekoracyjnego 2 ząbki czosnki 2 łyżki jogurtu greckiego sól pieprz Sposób przygotowania: Ziemniaka myjemy i wstawiamy do piekarnika na 1,5 godziny(180stopni). Po godzinie przecinamy go na pół i smarujemy masełkiem- wstawiamy z powrotem do pieca.Gdy ziemniak będzie miękki układamy na nim pokrojony ser kozi,polewamy sosem czosnkowym(majonez+czosnek+jogurt) i posypujemy siekanym szczypiorkiem. Doprawiamy do sma... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...